Компоненти за здравословно работно място

Пет задължителни компонента са най-важни за едно напълно ергономично работно място. Тези пособия заедно подобряват комфорта при работа и са полезни за личното здраве, минимизирайки риска от травми, мускулно-скелетни проблеми и излагането на замърсения въздух в затворени помещения.

Наръчник за ергономичните компоненти

Вие имате пособията, но как да ги използвате?
Съвети за извличане на максимума от вашите ергономични офис продукти

 
Посочете с мишката кръгче за да видите ползите от здравословно работно място
Най-важните     Допълненията
 Най-важните

Напълно ергономичното работно място се състои от пет основни продукта. Тези уреди работят съвмвстно като спомагат за удобство и здраве по време на работа и същевременно намаляват риска от болки, мусколно-скелетни наранявания и излагането на замърсен въздух в затворени пространства.

Допълненията

Въпреки че не са задължителни, тези допълнителни ерго продукти правят работата с компютър още по-удобна.

Въздухопречиствател

Качеството на въздуха в затворените помещения е неразделен елемент от ергономичното работно пространство, а недостатъчното качество на въздуха може да окаже пряко и значително въздействие под формата на намалена производителност и разходи за здравно обслужване.

Най-добрите решения за пречистване на въздуха елиминират химичните и биологичните замърсители и праха без да притеснява потребителя с шумове или въздушно течение.

Енергийната ефективност и функционирането без озон също са важни предимства на устройството за пречистване на въздуха.

Вижте решението на Humanscale за пречистването на въздуха >

Управление на кабелите

Задръстването с кабели може да ограничи производителността и да създаде рискове на работното място в допълнение към ужаса от създадената бъркотия.

Системите за управление на кабелите осигуряват чисто и подредено прокарване на всички проводници и кабели. Каналите с допълнително удължаване за прокарване на кабели могат да вместят дори баласт и разклонители за допълнително удобство.

Вижте решението на Humanscale за управлението на кабели >

Ергономичен работен стол

Най-добрите ергономични работни столове улесняват спонтанните движения и се контролират лесно и интуитивно.

Потърсете стол, който се регулира автоматично към потребностите на вашето тяло с помощта на динамична облегалка и подходяща опора за кръста.

Подлакътниците, които са свързани със задната част на стола (така че да се движат с тялото ви при накланяне на облегалката), също представляват ценна функционалност.

Вижте предложенията на Humanscale за работните столове >

Подвижна поставка за клавиатура

Клавиатурните поставки се явяват като мост между потребителя и компютъра.

Те спомагат за предотвратяване на болки в китката и на синдрома на карпалния (китковия) канал, позволяват на горната част на тялото да се отпусне и максимизират ползата от ергономичния работен стол, като позволяват на потребителя да работи, докато е в пълен контакт с облегалката на стола

Потърсете поставки за клавиатура с възможност за регулиране до отрицателен наклон, за да държите китките си изпънати и да ги предпазите от травми.

Вижте предложенията на Humanscale за подвижните поставки за клавиатура >

Рамо за монитор и поставка за лаптоп

Рамената за монитор изпълняват двойна функция в ергономичното работно пространство.

Освен, че позволяват ергономичното разполагане на монитора, рамото за монитор освобождават ценно пространство на бюрото за други цели и могат да направят дори по-малките работни пространства по-продуктивни.

Вижте предложенията на Humanscale за рамена за монитори >

Поставките за лаптоп позволяват ергономичното ползване на лаптопа, като повдигат монитора в по-лесна за гледане позиция и позволяват използването на външна клавиатура и мишка.

See Humanscale’s selection of laptop holders >

Настолна лампа

Настолната лампа е един доста често подценяван, но важен ергономичен компонент. Тя осигурява подходящата осветеност, необходима за четенето на хартиени документи, а също така спомага за предотвратяване на отблясъците от монитора и за избягването на „синдрома на взирането в компютъра”—състояние, засягащо до 90% от ползващите компютри и предизвикващо пренапрягане, умора и сухота в очите, чувствителност към светлината, нефокусиран поглед, главоболие и други симптоми.
Настолното осветление дори се свързва с подобрение на настроението и производителността и също така позволява намаляване интензивността на околното осветление, което води до значителни икономии от потреблението на енергия и свързаните с това разходи.

Вижте предложенията на Humanscale за енергийно ефективни настолни лампи >

Стойка за компютър

Стойките за компютърните кутии осигуряват лесен и ергономичен достъп до дисковите устройства и портовете и защитават ценния хардуер от замърсяване и запрашаване, образуване на вакуум и други рискове на работното място.

Монтиращите се към бюрото стойки за компютърни кутии с възможност за завъртане и прибиране осигуряват максимално удобство за потребителя, а модулите, позволяващи безинструментен монтаж, могат да икономисат разходи и да улеснят ИТ поддръжката.

Вижте предложенията на Humanscale за стойките за компютър >

Поставки за крака

Подвижните поставки за крака често осигуряват отпускане след продължително неактивно седене, като подобряват кръвообращението, ограничават отичането на краката и облекчават натиска върху долната част на гърба.

Вижте предложенията на Humanscale за поставките за краката >

Периферни устройства

Ергономичната мишка намалява повтарящото се напрежение и свиванията на ръката, които могат да доведат до сериозни дълготрайни травми, като например синдрома на карпалния (китковия) канал.

Най-добрите ергономични мишки осигуряват опора за цялата ръка и се регулират, за да са удобни за потребители с различна големина на ръцете.

Вижте решението на Humanscale за ергономичните мишки >

Релсови Системи

Access Rail представлява универсална конструкция за монтаж и закрепване на вашите работни пособия и уреди с цел да се осигури удобен, лесен и ергономичен достъп до тях.

А когато пособията и уредите се монтират на вертикална повърхност вместо върху самото бюро, се освобождава ценно пространство за постигането на по-продуктивна работна среда.

Вижте решението на Humanscale за Релсови Системи >

Other Ergo Accessories & Tools

Glare filters make computer work easier on the eyes by limiting reflections and increasing contrast. Privacy filters offer the same benefit while also distorting screens viewed at an angle from nosy onlookers.

See Humanscale’s selection of glare filters >

Copy holders allow computer users to align hard copy documents with their monitor and keyboard to enable a low-risk body posture, eliminate repetitive twisting that can cause neck, back and shoulder stress, and can even help boost input speed.

See Humanscale’s selection of copy holders >

Ergonomic Workstation - Ergonomic Basics | Humanscale
ergonomic, ergonomics, employee health, employees health, office chair, computer chair, ergonomic chair, ergonomic keyboard, monitor arm, light, lighting, air purifier, air cleaner, hepa filter, ergonomic mouse, CPU holder, heatsink, ergonomic workstation, ergonomics workstation, workstation ergonomics, lower back pain, neck pain, foot rest, foot machine
Five must-have items comprise the essentials of a fully ergonomic workstation. These tools work together to promote working comfort and health, while minimizing the risk of pain, musculoskeletal disorders and exposure to indoor air pollution.

Форма и функция

>  Компоненти за здравословно работно място